Google Street View in VR met Google Cardboard

9 juni 2016
Bedrijf360

Binnenkijken bij bedrijven

Sinds 2010 biedt Google de mogelijkheid om met de bekende Street View technologie binnen te kijken bij bedrijven. Waar dit voorheen ‘Google Business View‘ heette, worden de fotografen vriendelijk doch dringend verzocht om nu de term ‘Street View | Trusted‘ te gebruiken. Enigszins verwarrend, omdat juist de term ‘Business’ het onderscheidde van de Street View auto van Google zelf. Maar uiteindelijk kun je de service ook gewoon omschrijven met bijvoorbeeld ‘Google 360-gradenrondleiding’ of ‘Google virtuele rondleiding’, wat vaak meer tot de verbeelding spreekt.

Street View in VR met de Street View app

Onlangs heeft Google de Street View app geüpdatet met een functie voor VR-brillen. Het mooie is, dat elke bestaande virtuele rondleiding nu ook in VR bekeken kan worden. De rondleiding hoeft dus niet opnieuw geschoten te worden. De functie levert natuurlijk niet een echt 3D-beeld op, want dan zou de hele rondleiding met een speciale 3D-camera geschoten moeten worden, maar Google weet dit wel heel goed te simuleren.

VR activeren

Je kunt VR activeren door in de Street View app op het VR-icoontje te klikken. Het beeld wordt vervolgens in tweeën gesplitst. Hierna kun je je telefoon in de VR-bril plaatsen. Navigeren doe je (bij de Google Cardboard) met het magneetje aan de zijkant. Zodra je deze beweegt, ‘loop’ je een stapje naar voren. Als je vervolgens terug wil, draai je 180 graden en beweeg je nog een keer het magneetje. Zelfs met een 4 jaar oude iPhone 5 werkt deze functie prima en kun je virtueel bij het bedrijf binnenkijken.
Google Cardboard VR icon
Google Street View app met VR icoon highlight
screenshot uit de Google Street View app met VR icoon

Google Street View app VR functie Cardboard
screenshot uit de Google Street View app in VR mode

Voordelen

1. Binnenkijken wordt nog echter

Binnenkijken wordt nog realistischer omdat de bewegingen van je hoofd genoeg zijn om rond te kijken. Het is verwonderlijk om te zien hoe goed de app reageert op bewegingen.

2. Nóg leuker om te laten zien

Het was natuurlijk al leuk om op feestjes je telefoon erbij te pakken en de 360-gradenrondleiding van je bedrijf te laten zien, maar met de nieuwe VR-functie wordt de menigte rondom je gegarandeerd nog groter. Iedereen wil kijken, en dat geldt niet alleen op feestjes!

3. Zonder klikken

Achter de computer of op de iPad moet je klikken en slepen of swipen om rond te kunnen kijken. Nu hoef je alleen nog maar je hoofd te draaien! Easy peasy!

4. De ultieme giveaway

Als bedrijf customized Google Cardboard VR-brillen uitdelen, kost bijna niks en laat zien dat je met de tijd meegaat. Je kunt door middel van een QR code linken naar jouw virtuele rondleiding. Potentiële klanten kunnen dan op een 2016-manier binnenkijken bij jouw bedrijf. En daarna hebben ze er ook nog wat aan. Oh, en duurzaam want karton!

5. Eindelijk een toepassing voor VR

Je hebt het je vast wel eens afgevraagd: allemaal leuk en aardig dat Virtual Reality, maar wat heb ík eraan met míjn bedrijf? Tadaaa, eindelijk een antwoord! Je hebt nu een legitieme reden om een VR-bril aan te schaffen omdat het belangrijk is om potentiële klanten te laten zien hoe jouw bedrijf eruit ziet. Lukt het je niet je manager te overtuigen? Bel mij!

Is he playing farmville - Imgur
via

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *